ПЕРЕКРИТТЯ
Перекриття служать для розділення будівлі по висоті на поверхи, вони грають роль діафрагм жорсткості, забезпечуючи стійкість будівлі в цілому, а також тепло-та звукоізоляцію приміщення. До всіх перекриттів у будинку є ряд вимог, які повинні неухильно дотримуватися. Підлоги в будинку - це перекриття, від типу яких залежать їхні якісні характеристики.
Ми здійснюємо монтаж всіх видів дерев'яних та монолітних перекриттів:
Перекриття повинні:
  • Мати мінімальний прогин і бути жорсткими.
  • Володіти паро-, тепло-, гідро-і звукоізоляцією.
  • Бути безпечними з точки зору загоряння.
  • Мати несучу здатність, яка відповідає експлуатаційним навантаженням.
  • Звукоізоляційні вимоги визначаються місцем розташування перекриттів (горищне, міжповерхове, надпідвальне) і функціями поділюваних приміщень. Перекриття повинні забезпечувати звукоізоляцію, як від ударного, так і повітряного шуму.
У будинках виділяють наступні види перекриттів: горищні, міжповерхові, мансардні, цокольні. Незалежно від того, з якого матеріалу ви хочете виконати підлогу у вашому будинку, обов'язково розраховується навантаження на перекриття. Вона складається з маси меблів, людей, маси сантехнічного обладнання, опалювальних приладів, вентиляції (тобто корисне навантаження) і ваги самого перекриття. Величина корисного навантаження на 1 кв.м перекриття встановлюється залежно від призначення приміщення і характеру його устаткування. Для горищних перекриттів корисне навантаження повинно бути не більше 105 кг / кв.м, а для цокольного і міжповерхового 210 кг / кв.м.

Також перекриття класифікують за типом матеріалу, з якого вони зводяться. Їх ділять на перекриття по дерев'яних балках, залізобетонні плити перекриттів та збірно-монолітні перекриття Теріва.

Збірно-монолітні перекриття Теріва

Хорошим рішенням при будівництві приватних будинків і котеджів стане застосування збірно - монолітних перекриттів ТЕРІВА . Технологія полягає в установці пустотілих блоків на залізобетонні балки, після чого вся конструкція заливається монолітним бетоном.

Основними перевагами ТЕРІВА є:
  • екологічно чистий матеріал
  • легкість конструкції (120 кг/м2)
  • не потрібно застосовувати кран
  • кращий теплообмін і звукоізоляція
  • менша вартість у порівнянні з традиційними плитами
  • не потрібна опалубка при будівництві.
До мінусів даної конструкції можна віднести її непридатність для приміщень з змінними навантаженнями на підлогу більш ніж 500 кг. (Промислові приміщення, фабрики, цехи). Дана технологія вже багато років успішно використовується в більш ніж 40 країнах Європи і на сьогоднішній день, ми готові представити її і в Україні. Це вигідне рішення, яке ми з радістю надамо Вам. Для уточнення всіх деталей, святого з нашим менеджером.


Дерев'яні перекриття
У дерев'яних будинках простим, недорогим і екологічно чистим варіантом перекриттів є перекриття по дерев'яних балках. Основою служать дерев'яні балки - це потужні колоди листяних і хвойних порід дерев. До деревини, з якої роблять балки, пред'являються особливі вимоги: вона не повинна мати тріщини і гниль, тому її просушують у спеціальних сушильних цехах і обробляють антисептиками і біопіреном.

Для дерев'яних балок є обмеження по ширині прольоту. Їх можна використовувати для:
  • міжповерхових перекриттів - при ширині прольоту до 5 метрів.
  • для горищних перекриттів (при неексплуатовані горищному приміщенні - при ширині прольоту до 6 метрів.
На верхній стороні балок виконаний настил, який одночасно є підлогою. Конструкція балочного перекриття складається з самих балок, накату, підлоги і утеплювача. При прямокутному плані будинку доцільно перекривати проліт у напрямку уздовж короткої стіни. Щоб балки під вагою перекриття не прогиналися, їх необхідно класти на певній відстані. Перетин балки визначають виходячи з навантаження яке припадає на неї .
Після того, як дерев'яні балки покладені, вони можуть утеплятися або ні. Якщо це мансардне перекриття - то утеплення потрібно не завжди, а от при влаштуванні цокольного перекриття обов'язково використовуються базальтові утеплювачі і робиться парогідроізоляцію.
Перекриття, що розділяють приміщення з різною температурою, наприклад відокремлюють холодний підвал від першого поверху або горище від верхнього поверху, повинні задовольняти вимогам теплозахисту. Сполучення перекриттів із зовнішніми стінами необхідно конструювати таким чином, щоб не створювалися так звані містки холоду, через які може відбуватися витік тепла, викликає утворення конденсату.
По теплотехнічному режиму виділяють перекриття надпідвальні і горищні. Як утеплювач можуть використовуватися мінеральна вата, керамзит і пінополіуретан. Пінополістирол (пінопласт) небезпечно використовувати як утеплювач, так як він пожежонебезпечний, а продукти його горіння токсичні.

Залізобетонні перекриття

У цегляному, бетонній або блочному приватному будинку настил підлоги роблять за допомогою залізобетонних перекриттів. Такі перекриття є міцними, вогнетривкими, довговічними, надійними з усіх боків. Єдиний недолік - вони важкі. Тому їх часто встановлюють на цокольних поверхах будівель. Якщо говорити про класифікацію залізобетонних перекриттів, то на сьогоднішній день виділяють:

Монолітні перекриття:

Плитні - перекриття з арматурними стрижнями в нижній частині плити, укладаються, як правило, на несучу стіну;
Балочні - являють собою залізобетонні балки, покладені на рівній відстані один від одного і скріплені з арматурою плитного перекриття;
Ребристі - досить складний пристрій, в основі якого не тільки залізобетонні балки, але і деревина. Однак така технологія дозволяє домагатися ідеально рівних стель;
Вкладиші - перекриття, в основі яких лежить застосування вкладишів з обпаленої глини. Порожнечі ж в конструкції бетонуються.





Збірні перекриття:

 До збірних відносять перекриття з залізобетонних плит і панелей.

 Панелі й плити перекриття повинні задовольняти наступним вимогам:
Вони повинні мати достатню міцність і твердість, щоб витримувати як навантаження від власної ваги, так і корисне (статичне й динамічне). Величина корисного навантаження на 1 м2 перекриття встановлюється залежно від призначення приміщення й характеру його устаткування.

Плити не повинні прогинатися під вагою навантажень, вони повинні бути твердими.

Перекриття повинно бути зручним за формою й вагою для транспортування й зборки, займати малу частину ручної праці й легким в монтажі.

Плити перекриття повинні мати мінімальну висоту, тому що збільшення її спричиняє збільшенню обсягу будинку й, отже, його вартості. Висотою перекриття вважається різниця відміток рівня чистої підлоги й стелі нижнього поверху.

  Головними перевагами панелей і плит перекриття є їх довговічність, міцність і незгораємість.
  Панельні перекриття застосовуються при будівництві великих унікальних суспільних і промислових будинків і споруджень, при наявності досить значних, у першу чергу динамічних, навантажень. А також у тих випадках, коли перекриття є основними елементами, що забезпечують загальну просторову твердість будинку, і тоді, коли воно має складну в плані форму, внаслідок чого типові конструкції збірних перекриттів застосовані бути не можуть.

  У суспільних і житлових будинках масового будівництва застосовують для несучої частини перекриттів уніфіковані збірні залізобетонні плити й панелі. Їх можна поділити на конструкції, що влаштовують з елементів різних розмірів. Перші застосовують головним чином при індивідуальному будівництві й будівництві малоповерхових будинків, другі - в умовах сучасного масового індустріального будівництва багатоповерхових будинків. Переваги великопанельних перекриттів (розміром з кімнату) полягають головним чином у малій кількості монтажних елементів і відсутності між ними стиків, що спрощує обробку стелі й підвищує звукоізолюючі властивості перекриття.

  У сучасній практиці будівництва застосовується кілька типів залізобетонних плит-настилів, що розрізняються по типу поперечного перерізу (багатопустотні, ребристі й суцільні) і способу армування (зі звичайної або попередньо напруженими арматурами).

  Ребристі плити перекриття виготовляють із ребрами в одному або двох напрямках із суцільною плитою у верхній частині. Така плита добре працює на вигин, але через виступаючі униз балки утворюється неплоска стеля, що обмежує її використання в житлових будинках. Вони знаходять застосування в горищних покриттях.