Покрівля вашого будинку

Жодну будову неможливо уявити без даху . Вона захищає ваш будинок від атмосферних опадів у вигляді вітру, дощу чи снігу, має теплоізоляційне призначення (захищає від холодів і спеки в будинку), і природньо є частиною дизайну і зовнішнього вигляду вашого котеджу. Будь-які будівельні або ремонтні роботи, а саме підготовка до них, починаються з проектних робіт.
Форма покрівлі майбутнього котеджу і застосовуваний матеріал, з якого дах буде виконананий, необхідно визначити під час розробки проекту будинку. За формами а також дизайном вашого будинку, покрівля повинна гармоніювати з усіма елементами будівлі.

Ми надаємо наступні послуги:
  • Проектування та дизайн даху
  • Підбір покрівельних матеріалів
  • Покрівля всіх типів будівель
  • Ремонт покрівлі всіх типів будівель

Дах - це основна частина будинку, яка більшою мірою схильна до впливу навколишнього середовища (волога ). Це і атмосферні опади, а також експлуатації будинку в цілому. Атмосферні опадами у різних регіонах залежать від пори року (зливи, дощі, сніг, град, і тд).
Одне з основних призначень даху як раз і полягає в захисті від проникнень атмосферних опадів в конструкцію покрівлі і в самі приміщення, в залежності від кута ухилу крівлі і матеріалів ізоляції вона несе функцію запобігання проникності вологи і герметизацію від зовнішніх опадів. Покрівлю можна утеплювати або реконструювати. В процесі експлуатації міняти покриття і добудовуючи необхідні елементи: парапети, звиси і водозливні системи, флюгер і тд.
Плоскі або похилі покрівлі
«Плоскі покрівлі» - Даний тип конструкції зазвичай називають покрівлю з ухилом ската менше 8 °. До цього типу відносять і дахи без ухилу, тому даний конструктив покрівлі допустимо з невеликою площею поверхні даху. Необхідно враховувати той факт, що в спорудах з плоскою покрівлею необхідно розміщувати відведення води, де нахил деяких ділянок може бути більше 15 °, але в цілому для таких дахів зазвичай буває менший кут нахилу.
У розумінні плоский дах в ролі несучої конструкції є перекриття будівлі. Перекриття закриває поверховість будівлі останнього поверху, як основна частина несуча функцію даху.
Будинки та котеджі зі «скатним дахом» - це будова з покрівлею, має кут нахилу більше 15 °. Дана конструкція становить більшість споруджуваних сьогодні будинків і котеджів. Тут кут нахилу ската дахів на окремих ділянках може сягати навіть 90 °, навіть вертикальна поверхня покрівлі входить як частина в конструкцію «скатного даху» . «Скатний дах», зазвичай, складається з двох частин.
Одна частина - це несуча конструкція ( кроквяна система ), завдання якої є підтримка даху. Матеріал покрівлі, а також її тип і вид покрівельного "пирога" також визначають кут нахилу кроквяної конструкції і площини самого даху. Але зазвичай вибір форми кроквяної системи визначається по проектній частині самої будови - функціям і формам. Кроквяна система (несуча конструкція даху) - це та частина проекту, конструктивна система якого визначає спосіб вирішення кінцевої форми «скатної даху».
« Дерев'яні кроквяні системи » - найбільш популярні типи даху; в основному вони робляться з деревини соснових порід. Зазвичай кроквяні конструкції не з дерева застосовуються, тільки в тих випадках, де під впливом дії факторів навколишнього середовища або з причин протипожежної безпеки немає можливості використовувати дерев'яні кроквяні системи.
Слід зазначити, що вибір форми і конструктивного рішення «скатного даху» дає можливість використовувати горищний простір в цілому. Для зберігання предметів побуту, досить обладнати невеликий горищний простір і сконструювати по краях обмежуючу переміщення кроквяну систему; якщо ж горищний простір використовувати для проживання в ньому людей, то необхідно вибрати таку геометрію і конструктивну систему даху, які дозволяють зробити частину горищного приміщення придатною для проживання.
Для теплоізоляції покрівлі необхідно взяти до уваги, що навіть добре теплоізольована покрівля втрачає свою ефективність, якщо не звернути уваги на повітро-і водонепроникність, герметичність покрівельної системи в цілому.
Для правильної експлуатації скатних дахів найбільше значення має вентилювання даху.
Основним чинником що впливає на довговічність даху є формування відповідної вентиляційної системи, так як в ході формування простору даху частенько з'являється велика кількість помилок, причини яких у відсутності необхідного обсягу вентиляції.
При влаштуванні скатного даху з нежилим горищним простором, воно повинне бути виготовлене  так, щоб повітря проходило через навіс всередину, а прогрівшись повітря виходив через отвори поблизу від конька.
Влаштування скатної покрівлі із бітумної черепиці
М'яку покрівельну черепицю можна укладати при ухилі від 17 ° до 90 °. Від 12 ° до 18 ° краще укласти попередньо підкладковий килим по всій площі для найбільшого забезпечення гарантованої багаторічної служби даху. Решетування в даному випадку повинне залишатися рівним і жорстким при будь-якому навантаженні на поверхню покрівлі. Вологість самого матеріалу для даху не повинне перевищувати 20% від сухої ваги. Щоб визначити товщину дошки, фанери і обрешітки під м'яку покрівлю потрібно врахувати вагу снігового покриву в залежності від регіонів, визначивши оптимальну товщину.

Влаштування покрівлі на практиці будівництва котеджу.
Якщо, при проектуванні не врахувати всі деталі даху, то при будівництві можуть виникнути серйозні проблеми різного характеру, наприклад недостача будівельного матеріалу, невідповідність отриманого результату, можуть знадобитися додаткові фінансові витрати на переробку або доведення даху до потрібного результату . Проблем може бути дуже багато, тому необхідно врахувати все заздалегідь.
Оздоблювальне покриття даху схильне до різних сезонних коливань температури, сонячної радіації, впливу атмосферних опадів в поєднанні з температурними змінами, вітрами, снігами, а іноді і шкідливими атмосферними опадами.
Тому для нормальної експлуатації вашого будинку і збереження довговічності даху, велике значення має якість покрівельних робіт і використовуваних матеріалів. Показники якості, покрівельних матеріалів визначають при лабораторних випробуваннях зразків матеріалу.
Поява асортименту нових матеріалів розширило можливості будівельників і проектувальників. Покрівельні бітумні і бітумно-полімерні матеріали складаються на основи (склотканина, поліестер неткане полотно - поліестер), на яку нанесено бітумну або бітумно-полімерну в'яжучу речовину. Матеріал, призначений для верхнього шару покрівельного пирога, покривають, як правило, крупнозернистою посипкою (природний сланець, базальт, вермикуліт та ін).
Для запобігання від можливого злипання, частіше використовується поліетиленова плівка, якою покривають нижню, або обидві сторони матеріалу. Важливо грамотно виконати канали для стоку дощової води. Якщо канали стоків води будуть зроблені неправильно, то це може призвести до пошкодження обробки фасаду котеджу, до руйнування фундаменту будинку через проникнення води. Необхідно також герметично обробити стики різних елементів покрівлі, для того щоб не відбувалося попадання вологи, а взимку не було зледеніння ділянок покрівлі.

Головним економічним показником при виборі покрівельного матеріалу є не вартість за одиницю площі конкретного покрівельного покриття, а вартість всієї покрівельної системи при заданому терміні служби і експлуатаційних характеристиках. Надійність і довговічність даху забезпечується також правильним виконанням робіт по монтажу всієї покрівельної системи.