Будівництво стін

Зведення стін будинку – важливий етап будівництва будинку. Стіни визначають не лише зовнішній вигляд будівлі, але і характер експлуатації. Стіни будинку повинні відповідати вимогам теплозахисту, вогнестійкості, звукоізоляції, а також бути міцними та довговічними.
Матеріал, з якого роблять стіни, може бути різним – це залежить від смаку господаря та тих засобів, які він вирішив вкласти в будівництво будинку. Використовувати можна дерево, цеглу, природний камінь, блоки та панелі з бетону з додаванням шлаку, керамзиту, тирси. Слід враховувати те, що будинок повинен органічно вписуватися в будівлі, що оточують його.


Наша фірма пропонує будівництво стін з усіх видів матеріалів:

Цегляна кладка

Незважаючи на те, що сьогодні існує досить багато життєздатних і перевірених технологій малоповерхового будівництва, цегляна кладка залишається найбільш популярним матеріалом для зведення будівлі.
Цегляні стіни відрізняються високою міцністю та вогнестійкістю, тому їх можна зводити поблизу печей та камінів. Також в конструкціях можна прокладати димові та вентиляційні канали. Завдяки теплоємності таких стін, вони зберігають влітку прохолоду, а взимку тепло. Їх не руйнують ні комахи-шкідники, ні гниття.

Проте слід враховувати, що одним з недоліків цегли є те, що він дуже добре вбирає вологу. Тому при сезонній експлуатації перші тижні в будинку, побудованому з цього матеріалу, досить сиро, тому що за восени цегла вбирає вологу, і потрібний час, щоб він просох. Цим же пояснюється часткове руйнування стін приблизно через 25 років, оскільки відомо, що рідина, замерзаючи,розширюється.

Щоб забезпечувати необхідну теплоізоляцію, цегляні стіни повинні мати достатню товщину. Тому цей матеріал доцільно застосовувати тільки при будівництві великих котеджів, площею більше 200м2, які розраховані на експлуатацію протягом усього року. 
Бригада мулярів нашої компанії якісно і в строк виконає усі види мурування з цегли. Володіючи великим досвідом, ми здійснимо кладочні роботи на найвищому рівні за цілком помірними цінами. Так як наша компанія займається комплексним будівництвом будинків і котеджів, то на всі види робіт, у тому числі і роботи з мурування, ми даємо гарантію.

Стіни з піно і газобетону

Сучасні технології породили широку палітру нових будівельних матеріалів, але щоб будувати з них у відповідності з усіма будівельними нормами і правилами, потрібно враховувати особливості кожного з них.
Стіни з легкого бетону довговічні, вогнетривкі, не схильні до гниття та дії шкідників. Бетонні блоки мають відносно малі розміри, і легкість їх обробки дозволяє зводити стіни складної конфігурації. Матеріал має велику теплоємність, а, отже, забезпечує прохолоду влітку та тепло взимку.

Хороші фізико-механічні, теплотехнічні та експлуатаційні властивості є відмінною рисою стін із блоків. Їх технологія зведення досить проста.
 Розглянемо особливості будівництва будівель і споруд з пінобетону, газобетону.
При роботі з пінобетоном, газобетоном потрібно враховувати, що він більше, ніж бетон або залізобетон, схильний до руйнування вологою. Несучі і зовнішні стіни повинні бути товщиною від 200 мм, товщина перегородок  може бути менше.
    Кладка зовнішніх стін з пінобетону, газобетону допускається тільки на висоті не менше 300 мм від поверхні землі. Вимога захисту стін від вогкості повинна виконуватися як аксіома в геометрії, тобто беззастережно. Несучі колони з пінобетону, газобетону повинні бути діаметром не менше 600 мм.
       При будівництві багатоповерхових будівель і споруд потрібно, як для зовнішніх  несучих, так і не несучих  внутрішніх стін, зміцнювати їх за допомогою армуючих поясів з залізобетону. Таке армування обов'язково і при установці  крокв даху.

Каркасні стіни досить економічні, довго зберігають тепло, мають хорошу звукоізоляцію, а також не дають усадки. Вони відрізняються довговічністю та зберігають свої характеристики протягом 40–50 років. Найчастіше застосовуються для будівництва невеликих дачних будиночків.