Паркан для вашої ділянки.

Приватний будинок у Львові, безумовно передбачає наявність огорожі. У наш час захистити своє особисте життя і життя своїх рідних від чужих очей є зрозумілим бажанням будь-якої людини. У даній статті, ми розкажемо вам про те як зробити паркан на власній ділянці правильно і зі смаком.

Правильне поєднання з будинком

Для повної гармонії слід витримувати стиль огорожі у відповідності зі стилем будинку. Наприклад якщо будинок зведений з білої цегли, огорожу можна виконати з того ж матеріалу, або підібрати комбінований варіант, в якому поєднуватимуться білий цегла і кування, або цегла і дерево. Для зрубу найбільш правильним буде дерев'яна огорожа з колод.

Відповідність довкіллю

Зовнішня частина огорожі повинна відповідати не тільки стилем самого будинку. Крім цього, вона повинна гармонійно поєднуватися зі стилем району, в якому побудований будинок. Крім зовнішнього вигляду, також слід підбирати матеріал забору відповідно до зовнішнього вигляду навколишнього середовища і вибирати оптимальну висоту огорожі. Все це безумовно не означає, що потрібно копіювати сусідів.

Правильна висота

Висота забору повинна насамперед відповідати перевагам господарів, проте в більшості випадків не слід занадто порушувати гармонію навколишнього середовища, роблячи з території фортецю з огорожею під 3,5 метра. Так як паркан передусім виконує захисну функцію, його також не слід робити занадто низьким.
Оптимальна висота становить 2,5 метра. Огорожа у 1,5-2 метри стане захистом від тварин, а також не буде створювати велику тінь для території. Паркани, висота яких нижче ніж 1,5 метра застосовуються як правило, не для огородження територій, а в якості елементів ландшафтного дизайну для зонування ділянок.

Надійність огорожі

Перш за все, будь-яка огорожа виконує захисну функцію, тому має бути тверда і міцна. Її має бути не просто зламати, або зруйнувати. По можливості до конструкції огорожі слід підходити уважніше. При будівництві будинків та огорож у Львівській області не слід застосовувати елементи, які допомогли б злодієві перелізти і потрапити на територію. Для Львова досить популярним є варіанти огорож з колючим верхом, яке дозволяє обійтися без колючого дроту, який встановлюють деякі господарі.

   <<< назад