КАНАЛІЗАЦІЯ ТА ВОДОПОСТАЧАННЯ


 Сьогодні каналізація та водопостачання - приналежність будь-якого будинку. Без системи водопостачання в будинку немає комфорту. Відсутня система каналізації позбавляє будинок гігієни.
Водопостачання будинку у Львові повинне плануватися на стадії проектування. Каналізація - теж. Якщо планування такої системи, як водопровід, зазвичай сприймається без розбіжностей, то пристрій каналізації часто супроводжують дискусії.
Каналізація приватного будинку може бути різною у Львівській області.
По-перше, розрізняють каналізацію внутрішню і зовнішню.
Внутрішня каналізація відповідає за прийом стічних і фекальних вод у санітарній зоні і відведення їх у каналізаційну мережу.
Зовнішня каналізація транспортує брудну воду на очисні споруди, а потім за межі житлової території. Це стандартна система каналізації.
Етапами цього процесу є очищення стоків та їх знезараження, обробка осаду відповідно до санітарно-гігієнічних норм, а також злив вже очищених вод у водойми. Коли проектується каналізація в будинку, ці етапи необхідно враховувати.
За принципом виведення стічних вод системи каналізації діляться на роздільні і загальносплавні.
Перші доставляють дощові і відпрацьовані побутові води до очисних споруд  різними трубами, другі - по одному трубопроводу.

Планується каналізація у приватному будинку у Львівській області? Ми допоможемо Вам вирішити питання індивідуальної системи очищення. Тут можливо обладнання відстійника - септика.
Вся заміська каналізація містить цей елемент. Він використовується для збору, очищення і знезараження стічних вод завжди, коли неможливо під'єднається до центральної каналізаційної системи, тобто коли планується автономна каналізація. Тому, наприклад, у котеджному селищі поблизу Львова система зовнішньої каналізації може бути автономною, може бути пов'язана з місцевою спорудою очищення, а може бути з'єднана з центральною міською або селищною каналізацією.
Але у всіх випадках проектувати водопостачання будинку, так само як і проводити монтаж каналізації повинні тільки професіонали.
Тоді Ваш будинок буде затишним, комфортним і гігієнічно безпечним.
Водопостачання та каналізація-важлива частина у будівельних роботах
Для Львова у проектуванні системи водопостачання будинків потрібно враховувати обсяг використання води, глибину свердловини і багато інших параметрів. Система водопостачання котеджу повинна мати хороший натиск води, щоб була надійно захищена від негативного впливу навколишнього середовища, а також забезпечити необхідне очищення води від небажаних домішок.
Як правило, на котеджі немає центральної системи каналізації, і готових комунікацій, які можна застосовувати в пристрої водопостачання і каналізації. Але цю проблему можна вирішити за допомогою проектування та монтажу заміської каналізації під замовлення.
Індивідуальна система каналізації в котеджі надасть необхідний рівень комфорту при довгостроковому проживанні. Вона здатна досить ефективно збирати, очищати, а також відводити від будинку різноманітні побутові та стічні води.
Монтаж каналізації для приватного будинку
Необхідний монтаж каналізації в будівництві котеджу дозволить, забезпечити його надійною та екологічно безпечною системою каналізації. Для установки септика, монтажу зливної каналізації, облаштування вигрібних ям, необхідні спеціальні знання та досвід.
Якісна каналізація котеджу працює довго, і не вимагає постійної уваги і обслуговування, при цьому відсутні неприємні запахи і екологічні проблеми.
Наявність каналізації в заміському будинку - це одна з умов того, що проживання за межами міста можна буде назвати комфортним.
_________________________________________________________________________________________________


Тепер все частіше в приватних будинках поблизу Львова оперують таким терміном, як септик, локальні очисні споруди, фільтрувальні поля і багатьма іншими.
Вам ці терміни ні про що не говорять? Тоді ця стаття для вас.

Давайте визначимося з термінологією частин, що входять в сучасну каналізаційну систему. А потім розглянемо, як вони всі можуть бути об'єднані в єдину систему, щоб забезпечити повну фільтрацію стоків. Щоб ця система могла гордо називатися - каналізація приватного будинку.

Стоками будемо називати всі рідкі і фекальні відходи. При цьому стоки можна розділити на господарські (сірі) і фекальні (чорні). Каналізацію в приватному будинку, котеджі зазвичай не розділяє ці два види стоків, хоча це і не завжди ефективно. Приміром, потрапляння порошку, використовуваного в пральній машині або інших мийних засобів вкрай несприятливо позначаються на життєдіяльності бактерій у септику.

Септик - це вертикальна ємність, що складається зазвичай з двох або більше камер (рис 1). Основне призначення цієї ємності - попереднє очищення стічних вод і розкладання стоків за допомогою бактерій. Після проходження септика стічні води очищаються приблизно на 50-60 відсотків. У самому септику утворюється осад (іл), який потрібно час від часу з нього видаляти за допомогою асенізаційної машини.Септик зазвичай роблять з бетону, пластику або нержавіючої сталі.

Фільтрувальні поля - це спеціальний спосіб очищення стічних вод з використанням природних властивостей грунту. У цьому способі використовується властивість грунту до самоочищення. Зазвичай фільтрувальні поля роблять на достатній глибині, в тій частині грунту, яка гарантовано не промерзне взимку.

На жаль, якщо у вас на ділянці грунти глинисті, то доведеться застосовувати різні хитрощі, так як самі по собі ці грунти не можуть використовуватися для ефективної фільтрації стічних вод.В висновку слід зазначити, що останньою ланкою в системі каналізації є система водовідведення , адже навіть очищену воду потрібно кудись дівати.

Зазвичай для цього використовують властивості грунту. Скидання води найчастіше здійснюють в дренажні канави. Щоб вони не заповнювалися, особливо взимку, по їхніх краях висаджують чагарник, або дерева, які й споживають воду. Як в септику, так і в фільтрувальних полях спосіб фільтрації називають аеробним.

Це означає, що в процесі розкладання і очищення стічних вод бере участь кисень. Він просто необхідний для життєдіяльності бактерій.Також слід зазначити, що при створенні каналізації будинку, котеджу іноді доводиться застосовувати й спеціальне обладнання.

Наприклад, часто не обійтися без фекальних насосов. Ітак, для організації каналізації приватного будинку або котеджу достатньо створити систему з труб, які все підключені до септика. За септиком слідує фільтрувальне поле, а потім стоїть система водовідведення і скидання води в дренажну систему.

Незважаючи на уявну простоту, спорудження каналізації в заміському будинку слід доручити професіоналам нашої компанії, адже створити герметичну систему іноді не під силу рядовим будівельникам навіть з хорошою кваліфікацією.

У разі розгерметизації септика, є небезпека, що неочищені стоки потраплять в джерела питної води: або ваші, або сусідські. У цьому випадку відносно винних можуть навіть порушити кримінальну справу.

І в ув'язненні відзначимо, що система біологічної очистки стічних вод - це не тільки зручність і комфорт у приватному будинку, котеджі, але і чистота навколишнього середовища. Так як правильно спроектована система каналізації забезпечує якість очищення стічних вод до 95-98 відсотків.

Теоретично, таку воду можна безболісно скидати у водоймище навіть з питною водою. Однак, норми санітарних служб не дозволяють цього робити.Також варто нагадати, що набагато вигідніше створювати каналізацію відразу для декількох будинків або навіть для всього котеджного селища поблизу Львова.

Це забезпечить рівномірний приплив стічних вод в септик і виключить можливість, коли септик пересохне, а бактерії, що знаходяться в ньому, помруть.